morze

Jarosław Baprawski

zobacz promyku

na początku było słowo

światełkiem w ciemności

 

ty jeszcze niesiesz obietnice

w czółenkach wypełnionych po brzegi

zwyczajowością ludzi rodzących geniuszy

 

lekkość piano

śpiew matek od aniołów

na bezkresie wyobraźni

 

punktują

pierwsze bazie

bez szalup

 

bez żalu

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 26 marca 2013
anonim
  • Doremi
    ...zgadzam się Figa...to 'morze' to może taka wielka figa...zlepek słów o niczym :)))

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Figa
    promyk, światełko, ciemność, pomieszane z poplątanym jak dla mnie
    tekst o niczym, o niczem w pustce

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    "pytam bo mi tekst się z morzem nie kojarzy"

    do polonisty,po korepetycje :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    ...może morze
    ale czemu morze
    pytam bo mi tekst się z morzem nie kojarzy
    ale może morze ;-?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    jednych pochłania, drugich wyrzuca/odrzuca

    · Zgłoś · 11 lat temu