Literatura

Rozwiązania w marcu 2013 (wiersz)

Reg Kehoe

"having started to walk down a road she had opened for me, I was still not sure where it led… I was thinking one could follow Orpheus very far in that somber kingdom, as long as he did not turn around. She never turned around."

 

 

 

 

            Otwiera się brzuchy, żeby być blisko. Brudzi się dłonie, zostawia blizny. Potem jest cisza, tygodnie gojenia. Głód zostawiony na pastwę głodu. Nie da się pisać bez powikłań i wiem, że już nie chcesz mieć ze mną wierszy. Tylko ta cicha myśl, jak choroba, że nadal wiemy o swoim istnieniu. Agata nie wie, co powiedzieć. Nie może mnie karmić ani kochać, więc głaszcze po głowie, jak starsza siostra. To przecież dobre i nic nie waży. Wciąż jeszcze miewam te sny o czekaniu i nagłe nic wewnątrz, kiedy się budzę. Wciąż jeszcze przychodzisz nieproszona i wsadzasz mi ciepły język do ucha. Podobno ślina przenosi dżumę i ty masz od tego plamy na skórze, i można oślepnąć patrząc w słońce. Ja zawsze bardzo chciałem spróbować. 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Figa
Figa 27 marca 2013, 22:20
Nie da się pisać bez powikłań i wiem, że już nie chcesz mieć ze mną wierszy. - Ooo
Podobno ślina przenosi dżumę i ty masz od tego plamy na skórze, i można oślepnąć patrząc w słońce. Ja zawsze bardzo chciałem spróbować. - OOOOOOOOOOO Czy mi się wydaje, czy to pisał Radek Kolago? Nie wiem dlaczego mi się tak wydaje, ale wydaje...
Reg Kehoe 27 marca 2013, 22:28
To była tylko kwestia czasu, kiedy mnie ktoś pomyli z Radkiem.
Ata
Ata 27 marca 2013, 22:32
fakt - nie wiem, co powiedzieć ;)
a poważniej: tekst krótki acz treściwy. zatrzymujący.
+plus mechanik tomek zimakowski
"Zatrzymujący" - strasznie żle mi się to słowo kojarzy , nie wiem , już tak mam ... :D
Paulina Wielbicka
Paulina Wielbicka 27 marca 2013, 23:34
Nie no to nie Radek, chyba że jest ich więcej ;P , przy ciepłym języku zaczęłam sobie myśleć, że będzie ...no na szczęście się w tym myśleniu nie rozwinęłam ;), szkoda, że to taka miniatura.
Reg Kehoe 28 marca 2013, 00:51
Mam na imię Marcin, miło poznać.
kobieta ze złą buzią
kobieta ze złą buzią 28 marca 2013, 02:18
grupa wsparcia Anonimowych Poetów :)
Figa
Figa 28 marca 2013, 07:48
No przecież, Marcin!
Lofticry
Lofticry 28 marca 2013, 18:51
Zrobiłeś to, zuchu.
Reg Kehoe 28 marca 2013, 19:04
Dzięki Ci randomowy chińczyku.
przysłano: 27 marca 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca