okrutnik?

Evit-ka

(pewny sił swych)

Szczepan z Twarożyc Okrężnych
w kontaktach z Paniami mężny -
by legendę swą ocalić
każdą wbija na pal/ (palik?)-
w przekonaniu że zwyciężył
„okrutnik?”
(pewny sił swych)

Szczepan z Twarożyc Okrężnych
w kontaktach z Paniami mężny -
by legendę swą ocalić
każdą wbija na pal/ (palik?)-
w przekonaniu że zwyciężył
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 28 marca 2013
anonim