poeta z lapis lazuli

Jarosław Baprawski

gdy diana zmienała nimfę w kamień

robił chyba kupę pomiędzy autami

 

pijąc wina najgorszych marek

stwierdził jesteś natchniony

 

zerwiesz zawleczki granatów

 

z popiołów powstawając

nie będziesz impotentem

 

bez epilepsji

choroby skóry

 

niezniszczalny

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 28 marca 2013
anonim