Własny dekalog

Konrad Koper

Biblia leży głęboko  na półce za książkami.

 

Obcy jest mu Boży dekalog.

Wymyślił własny- tolerancja, być sobą, być na luzie….

Często go zmienia.

 

Przechodzi bez czci obok kościoła.

Krzyż święty dla niego jest tylko ozdobą.

Uważa wiarę za narzędzie polityczne.

 

Lecz gdy przystoi, mówi o Bogu i Biblii.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 6 głosów
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 29 marca 2013
anonim
  • Paulina Wielbicka
    To fakt, że myśl dobra, ale to raczej spostrzeżenia, które można by przekuć w wiersz, taka próba, ale temat do wykorzystania

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    ...rozumiem - tylko wielkie dzięki ;-?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    Myśl może i dobra, obłuda mierzi, ale trzeba czegoś więcej, żeby wiersz skonstruować.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Konrad Koper
    Tylko dziękować

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    Oooo...koper dał głos ;)
    Dziwne że autor reaguje na krytykę,
    a pochwalnych i neutralnych 'olewa' !?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Konrad Koper
    Przepraszam, ale uważam ,że nie każdy wiersz musi być profesjonalny. (Wystarczy ,że co dwudziesty)
    To jest szesnaście rocznie. Gdzie mam sprawdzić poziom ?!

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    "Konrad Koper dzisiaj, 10:25
    Mithril- Precz"

    ................................a ty co - zerwałeś się z syberyjskiego transportu
    grafomania się opędza i napędza?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    tak dobrze, że niektórych aż ponosi

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    Raczej:
    lecz gdy się o p ł a c a mówi o Bogu...
    jak to ksiądz z ambony :))))

    Gdzie twój wiersz Mithril - wracam by się wczytywać, a on zniknął - czemu :-?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Konrad Koper
    Mithril- Precz

    · Zgłoś · 11 lat temu
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze