Literatura

z dala od setek miliardów planet (wiersz)

Jarosław Baprawski

na zbiegu okoliczności
przytulam do piersi bezdomną
jest zbyt słaba by napić się świata

 

niebieskie oczy zakreślają
na konturach łachów
załamania tęczy

 

jesteśmy
sami


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 29 marca 2013, 18:39
przypominają mi się słowa osób tak samotnych, że dla nich najbardziej przykrym okresem życia jest czas świąteczny
Ata
Ata 31 marca 2013, 13:58
"jest zbyt słaba by napić się świata" - świetne! :)
przysłano: 29 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca