Wiersz o tym, co dziś ni ziębi, ni grzeje

Sławomir Oleksiejuk

Elekt-
rony
przeszywają Nas - na
każdym kroku

 

W lampie
komputerze bil-
bordzie
w wejrzeniach wypalonych

 

We wszech-
obecnych głośnikach w kazaniu
radio-
węzła

 

W zakłóceniach współ-
rozmów


I tylko
w książce która
Ni ziębi ni grzeje
portfela
jest litera
która daje ducha

 

Takie coś
co jest na nic

 

A przez co od Paschy 2000
nie umarliśmy do końca
od Pluskwy Milenijnej Amen

Sławomir Oleksiejuk
Sławomir Oleksiejuk
Wiersz · 30 marca 2013
anonim
  • abojawiem
    zmyślnie i rzeczowo, duchowo i praktycznie. Po prostu rewelacja, przede wszystkim tymi słowami:

    I tylko
    w książce która
    'Ni ziębi ni grzeje'
    portfela
    jest litera
    która daje ducha

    Takie coś
    co jest na nic

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    krawatowe "blokowiskowanie" - "ni ziębi, ni grzeje"

    · Zgłoś · 11 lat
  • el-rosa
    Ciekawa myśl, abojawiem wyłuskał perełkę, ja jestem za temu wierszowi:)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ari
    .....G

    · Zgłoś · 11 lat