zegarki...

Ari

po co spoglądamy na zegarki?

 

naprawiamy kolejne
zbłąkane godziny
ustawiając sekundy
i minuty amfiteatrów
tańczących na stoliku cyfr

 

zerkamy wciąż na wskazówki
wsłuchani w oddech
maleńkich trybików

cyk cyk cyk...


przetoczyło się koło tygodnia

miesiąc zatoczył już pętlę
dzyń dzyń dzyń

wskazóweczko
płyń płyń płyń...


do oceanu czasu


po co spoglądasz teraz na zegarek?


czas wierny jest
tylko gdy patrzymy
na jego tarcze
po co więc ją nosisz?

 

co stało się godzinę wstecz?

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 4 głosy
Ari
Ari
Wiersz · 31 marca 2013
anonim
  • Ari
    thx :p ja również :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    ...rzeczywiście melodyjne
    jednak nie przydzielam nut
    zależy ci na nutach - byłoby więcej?

    godziny*oceny...
    po co spoglądamy na oceny?
    co stało sie godzine wstecz?

    pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ari
    i 3 nuty dla mnie :p

    · Zgłoś · 11 lat temu
Usunięto 1 komentarz