Limeryk Jerzykowski

Konrad Koper

W Jerzykowie podobno jeże zamieszkują.

A Jerzykowianie  konkurs piękności im szykują.

Ostatnio wygrał najbardziej najeżony.

Został  świeżym jabłkiem nagrodzony

i serdecznym uściskiem mojej żony.

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 31 marca 2013
anonim