Gdy śnią się owce

Trzypozycje

Nie wracam do miejsc które mnie nie chcą
mówię do ciebie staram się
i zawsze słyszę w słuchawce ZAJĘTE
wiem mówię powoli rwę zdania
ale nie pójdę do miejsc które mnie nie chcą
i tak na zewnątrz wszystko jest teraz cieplejsze
niż ja
 

po raz dwieściepięćdziesiątyszósty
przestawiam szklankę pełną niedopałków
między kolejnymi zdaniami wyobrażam sobie
soczystą zieleń
drożdżowy zapach ciepłego ciasta
gdy twoje oczy poruszają
moimi ustami języki płyną środkiem
gwiazdy topią się w jeziorze
wilgoć nad ranem
 

dom stoi tam gdzie pasą się owce
odpowiadamy sobie na pytania
a przecież nie rozmawiamy z nikim

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 3 głosy
Trzypozycje
Trzypozycje
Wiersz · 31 marca 2013
anonim
  • Doremi
    ...i nie sposób się nie zgodzic, że często*gęsto
    'wtórnych kocopołów używa się na potrzebę ulirycznienia'

    a...maśło maślane.........mniam - sam cholesterol ;)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    odpowiadamy sobie na pytania

    nie rozmawiając z nikim...

    wracam do miejsc choć mnie nie chcą

    ale nie pójdę do miejsc które mnie chcą

    bo nie chcę

    ich ja :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Paulina Wielbicka
    Faktycznie - trochę tu infantylnych zlepków się namnożyło, jednak ja doceniam trochę więcej niż poprzednik -

    Nie wracam do miejsc które mnie nie chcą
    mówię do ciebie ...powoli rwę zdaniai
    na zewnątrz wszystko cieplejsze niż
    ja

    po raz dwieściepięćdziesiątyszósty
    ze szklanką niedopałków
    między zdaniami wyobrażam
    soczystą zieleń, ciepłe ciasto
    chwilę
    gdy twoje oczy poruszają
    moimi ustami
    języki płyną środkiem
    gwiazdy topią się w jeziorze
    wilgoć nad ranem


    dom stoi tam gdzie pasą się owce


    No tak na pewno bym poskracała, ale najlepsze oprócz tego, co Mithril podkreślił jest jeszcze "gdy twoje oczy poruszają moimi ustami"

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    "Nie wracam do miejsc które mnie nie chcą"

    "(...) wszystko jest teraz cieplejsze
    niż ja"

    tyle, lub aż tyle bo reszta jest infantylnym zlepkiem wtórnych kocopołów użytych na potrzebę ulirycznienia

    "drożdżowy zapach ciepłego ciasta"
    ...................gdyby placek drożdżowy "pachnił" drożdżami, to niewielu miałby chętnych
    ciekawe, gdyby powiedzieć: "amoniakalny zapach pierników"...................mmmmm, sama słodycz

    · Zgłoś · 11 lat temu