dumania nowe - nad źródłosłowem

Evit-ka

u Siergieja z Białorusi
bywa zastój – czasem musi -
wtedy się chłop niepokoi
tym że właśnie mu nie stoi
i... lingwistę w sobie dusi
„dumania nowe – nad źródłosłowem”

u Siergieja z Białorusi
bywa zastój – czasem musi -
wtedy się chłop niepokoi
tym że właśnie mu nie stoi
i... lingwistę w sobie dusi
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 1 kwietnia 2013
anonim
  • Doremi
    ...cisnęło mu się na usta...
    ze źródła...
    ale zdusił ;)))

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    żeby tylko w sobie tego, co wie jak to i dlaczego.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Evit-ka
    Rym ten znany, acz fałszywy - Loki - jakże dociekliwy...

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ari
    lingwistyka... słów nie tyka p:q

    · Zgłoś · 11 lat temu