Pseudoliryczny pogadaniec

fen

Art-mutyzm
ułomność jednostronna
przy urządzeniu wyjścia

nie do naprawy
nie do leczenia

choć wnętrze życioczułe
Aulosem tknięte chyba

(przypadek intencja
i laur czy cykuta)


krzyki głośne
nierozumialne

forma nieetyczna
treść enigmatyczna

rodaków nie uświadczył
za życia wymarły
człowiek nie literat

 

ty płacz do wiatru
nie odpowie, też kaleka

 

(o, chyba ktoś usłyszał!)

fen
fen
Wiersz · 1 kwietnia 2013
anonim
  • Ir
    Na wyliczankę bez sensownej pointy nawet kaleka nie odpowie / myślę tu o niepełnosprawnym intelektualnie, bo niejeden garbaty, czy kulawy miałby więcej do powiedzenia niż to co Autor zaserwował/.
    Podoba mi się jedynie " wnętrze życioczułe"
    ..."też" - masz literówkę.

    · Zgłoś · 11 lat
  • fen
    Dziękuję, literówka poprawiona.

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    ..................jak w tytule

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    ...pogadaniec*wyliczaniec - czekamy na ciąg dalszy...
    może wyjdzie tasiemiec ;)
    ...tak - 'wnętrze życioczułe' jest fajne :)

    · Zgłoś · 11 lat