Zawsze jest blisko
Rozmawia z nim o wszystkim
Kiedy potrzebuje przytuli
Służy ramieniem, gdy chce się wypłakać
Daje jej wszystko 'to co dobre'
A nawet, co najlepsze
Przynosi róże
Takie piękne, czerwone
Jakich nigdy nie dostawała
Nie pamięta już dni bez niego
Nie chce pamiętać
Dotyka ją czule od rana do późnej nocy
Zasypia mając go przy sobie
Budzi się przy jego boku
I każdym uśmiechem
Dziękuje, że jest
Wyliczanka mogłaby być dłuższa i bardziej...............
ale szczera wdzięczność jest piękna
dziekuję że jest :)