Pytanie do Boga

ja i inni

Boże!

Dlaczego w mym sercu smutek?

Boże! 

Dlaczego w oczach łzy? 

Boże wyjaśnij to mi !

Gdzie jesteś Boże mój ?

Proszę Cię przy mnie stój!

Ten ból mnie zabija, jak zły sen przemija

Boże!

Dlaczego to ja? 

Jestem taka nieszczęśliwa?

Po co me serce pęka?

Przecież to dla mnie Boże jest udręka!

Łez rzekę wylałam i tylko cierpiałam

Boże!

Gdzie jesteś Ty? 

Ten, który mnie wysłucha i szepnie mi do ucha?

Idź! Idź! Dziecko bożę przed siebie 

Bo lepiej to bedzie ci tylko w niebie! 

 

 

 

Oceń ten tekst
ja i inni
ja i inni
Wiersz · 2 kwietnia 2013
anonim