Idzie wiosna piękna i radosna
wiatr włosami jej kołysze
w dłoni trzyma zielony kieliszek
budzi ze snu naturę
tak zmienia ziemską strukturę
wiosna do nas zawitała
i złą zimę pożegnała
słońce na niebie mocno świeci
z uśmiechem na twarzy witają ją dzieci.