Literatura

Wiosna (wiersz)

Świruska

Idzie wiosna piękna i radosna

wiatr włosami jej kołysze 

w dłoni trzyma zielony kieliszek

budzi ze snu naturę

tak zmienia ziemską strukturę 

wiosna do nas zawitała

i złą zimę pożegnała

słońce na niebie mocno świeci 

z uśmiechem na twarzy witają ją dzieci. 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 2 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Mrok
Świruska
Śmierć
Świruska
Pytanie do Boga
Świruska
Sam
Świruska
Zaufanie
Świruska

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca