Wiosna

ja i inni

Idzie wiosna piękna i radosna

wiatr włosami jej kołysze 

w dłoni trzyma zielony kieliszek

budzi ze snu naturę

tak zmienia ziemską strukturę 

wiosna do nas zawitała

i złą zimę pożegnała

słońce na niebie mocno świeci 

z uśmiechem na twarzy witają ją dzieci. 

Oceń ten tekst
ja i inni
ja i inni
Wiersz · 2 kwietnia 2013
anonim