Mrok

ja i inni

Strach jest we mnie ogromny 

wszedł do środka i wyjść nie chce 

w oku łza się zakręciła

bo zło w nim zobaczyła

ciemne chmury nad nim fruwają 

jaki one w tym cel maja ?

jest mi ciężko i bardzo źle

skąd wziąść siłę by podnieść się?

Siedzę sama w ciemnym pokoju

i nawet tu nie odnajduję spokoju

w głowie kłebek nerwów mam 

i pytam sama siebie 

kiedy w końcu skonam 

jednak wiem, że blisko jesteś ty 

ten, który me nędzne życie ocali. 

ja i inni
ja i inni
Wiersz · 2 kwietnia 2013
anonim