Stoje samotnie i patrzę przez okno
w oddali idziesz Ty
cały mokry, spocony i umeczony
myśli po głowie mi przelatują
dokąd Ty idziesz i czego chcesz
jakie pragnienia i pożądania tobą kierują
kiedy tak idziesz w deszczu samotnie
gdy wszystko na tobie jest takie mokre
Stanąłeś...na mnie w tym oknie spojrzałeś
i odrazu się zakochałeś
i ja uczucie odwzajemniłam
i do końca przy tobie byłam.
Tego nie daje się czytać, a Pani jeszcze jedną szuflą sypnęła hurtowo takich potworków.
Czytać, czytać...nie tylko poezję ale w ogóle literaturę piękną...Potem pisać i czytać to co się napisało dziesiątki razy, nim się opublikuje.
nie każdy kto pisze jest poetą
nie każdy kto nie tworzy tomików*publikuje nim nie jest
każdy ma szansę by być
Pozdrawiam :)
*od razu
szkolna rymowanka :(
"w przyszłości będzie
Poetką"........do do tego nawiązałam.
...a czemuż to Ir usunęła swój przekaz p.t. 'Żywią i bronią' - raczej spodziewałam się dalszej ciekawej wymiany myśli - a tu jakaś mało poetycka reakcja !?