Ziemia w kotle

Konrad Koper

Nowoczesna, postępowa czarownica

w kotle Ziemię gotuje.

Jak ją pomieści to tajemnica.

 

Przy czym tak żartuje

-  Nawet nie wiecie,

jak  cię usmażę mój świecie.

 

          * * * *

 

Wkłada małe mrówki

i duże ciężarówki,

słońca promienie,

a z polany kamienie i Jelenie…

 

Na koniec wrzuca planetę naszą

i miesza z kaszą.

 

Z wszystkiego eliksir szykuje,

z którego diabeł wyskakuje !

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 2 kwietnia 2013
anonim
  • abojawiem
    chociaż nie wiem co z dużymi mrówkami i małymi ciężarówkami, ale mniejsza z tym, bo widocznie/niewidocznie poszły na końcu na diabła do kotła jak i cała nasza planeta

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Doremi
    ...uśmiechnąłeś mnie :))
    choć
    i smieszno i straszno...
    z tymi czarownicami
    i z ziemią w kotle
    nieprawdaż

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Na kogo polowanie ? Na diabła , czarownicę , kaszę ? A może na mrówkę ?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Paulina Wielbicka
    z przymrużeniem oka i uśmiechem

    · Zgłoś · 11 lat temu