Literatura

pustelnik (wiersz)

Evit-ka

uciekając od siebie przybrał nowe imię

przydługie i przydziwne

nie umiał i nie chciał już się modlić
za to rozmyślał w końskich dawkach -

trudząc mózg od rana do rana
osiągnął bezmyślność doskonałą

gdy dotarł do tego absolutu
bez odwracania głowy popatrzył wstecz -

wcale nie jako tej myśli prekursor doszedł do wniosku że
jego życie jest bez znaczenia – jak każde

pozostał z siwowłosą pewnością
że Boga nie ma a piekło jest
„pustelnik”  uciekając od siebie przybrał nowe imię przydługie i przydziwne  nie umiał i nie chciał już się modlić za to rozmyślał w końskich dawkach -  trudząc mózg od rana do rana osiągnął bezmyślność doskonałą  gdy dotarł do tego absolutu bez odwracania głowy popatrzył wstecz -  wcale nie jako tej myśli prekursor doszedł do wniosku że jego życie jest bez znaczenia – jak każde  pozostał z siwowłosą pewnością że Boga nie ma a piekło jest

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 4 kwietnia 2013, 15:54
co tu myśleć, co tu mówić, jestem blisko, bądź bliska mi postać
przysłano: 3 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca