Według słownika

Konrad Koper

 

Zapanowała upragniona demokracja i kapitalizm.

                    Według mojego słownika :

- Demokracja  to umowa, gdzie ślepcy wybierają osłów.

-Kapitalizm  to umowa, gdzie bogaci do pracy poganiają  biednych dając im marchewkę.

Polityk to złotousty, szkodliwy osioł.

Biznesmen  to cwaniaczek  z marchewką.

Społeczeństwo jest grupą ślepców.

 

Czym dłużej analizuje ten system, z tym większą patrzę odrazą.

Doszedłem do wniosku, że jest on złem koniecznym.

                     

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 4 kwietnia 2013
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ha ! - to zdaje się , wiemy wszyscy aż za dobrze
    /przynajmniej mam nadzieję , że tutaj nie ma już co do tego wątpliwości/


    Tylko - co dalej z tym fantem ?

    · Zgłoś · 11 lat
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko

    · Zgłoś · 11 lat
  • Paulina Wielbicka
    prawda, szkoda, że nie poetycka ;P

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    chciałbym, żeby tak nie było (tak dobrze, jak jest dobrze)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ata
    oczywistości.

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    zgadza się - mało poetycka prawda - jak to z prawdą bywa
    popracuj na upoetycznieniem prawdy ;-)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    ....................................więcej - ulirycznionej - dynamiki jest w instrukcji obsługi tostera

    · Zgłoś · 11 lat