Literatura

jestem dobrym człowiekiem (wiersz)

Jarosław Baprawski

 

mało kto mnie zrozumie
w wyprasowanych recenzjach
idealnie płaskiej twórczości
dostrzegam braki

współczesny czytelnik to ciota
narkoman w ostatnim stadium

dziwka której nikt nie chciał za żonę
niedorozwinięty małolat

trzeźwiejący pijak
notoryczny asystent
oszczany docent
ala krytyk

intelektualna hołota
łaknąca nieprawdy

o sobie
dla siebie

przełykają świat z bułką
na co dzień smarowaną serem

budzą się z krzykiem
o dwunastej w nocy

czytają wiersze
wciskające
w ego

dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
+plus mechanik tomek zimakowski
+plus mechanik tomek zimakowski 4 kwietnia 2013, 15:26
O tym wierszu też można by powiedzieć , że wciska w ego ... :D


... ale w "egodropy" też ciężko uwierzyć .
abojawiem 5 kwietnia 2013, 15:06
bo też tak jest
przysłano: 4 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca