jestem dobrym człowiekiem

Jarosław Baprawski

 

mało kto mnie zrozumie
w wyprasowanych recenzjach
idealnie płaskiej twórczości
dostrzegam braki

współczesny czytelnik to ciota
narkoman w ostatnim stadium

dziwka której nikt nie chciał za żonę
niedorozwinięty małolat

trzeźwiejący pijak
notoryczny asystent
oszczany docent
ala krytyk

intelektualna hołota
łaknąca nieprawdy

o sobie
dla siebie

przełykają świat z bułką
na co dzień smarowaną serem

budzą się z krzykiem
o dwunastej w nocy

czytają wiersze
wciskające
w ego
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 4 kwietnia 2013
anonim
  • abojawiem
    bo też tak jest

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    O tym wierszu też można by powiedzieć , że wciska w ego ... :D


    ... ale w "egodropy" też ciężko uwierzyć .

    · Zgłoś · 11 lat temu