z wierszy pisanych palcem w nocniku

Jarosław Baprawski

jeszcze śnisz
w zakątkach z mitów
stawiając sprawę jasno

świt

dogoni codziennością
kolejnym sztychem
wbitym w mózg

skracając życie
alergicznie
płynnych pytań

które to już wino
gdzie twoja itaka

na porwanych żaglach
pozbawiony steru
na dnie oka
płyniesz

o śmierci
gdzie jesteś o śmierci

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 3 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 5 kwietnia 2013
anonim
  • el-rosa
    Całkiem ciekawy i obrazowy, delikatny. Ale tytuł do bani:)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ata
    "na porwanych żaglach
    pozbawiony steru
    na dnie oka
    płyniesz" - to naj. Ale cały wiersz ciekawy i wart zatrzymania.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    a kto tam wie czy z każdym winem (wypitym) itaka nie jest coraz bliżej, choćby i itaka była i taką i owaką

    · Zgłoś · 11 lat temu