Miłość.
Miłość to radość.
Radość z drugiego człowieka.
Radość z jego radości.
Radość z pięknych chwil.
Radość ze swojego życia.
Nic nie powstrzyma szczęśliwej miłości.
Ona dodaje skrzydeł.
Ona niszczy smutek.
Ona chce istnieć.
Miłość to radość.
Radość z drugiego człowieka.
Radość z jego radości.
Radość z pięknych chwil.
Radość ze swojego życia.
Nic nie powstrzyma szczęśliwej miłości.
Ona dodaje skrzydeł.
Ona niszczy smutek.
Ona chce istnieć.
Ale miłość to też cierpienie.
Cierpienie, kiedy usłyszysz „nie”.
Cierpienie z powodu drugiego człowieka.
Cierpienie z powodu jego upadków.
Cierpienie z powodu jego cierpienia.
Miłość nieszczęśliwa, niespełniona
Jest czymś, czego nie da się załatać.
Przez całe życie pozostanie choćby to jedno pęknięcie,
Ta jedna rana na sercu -
Doświadczenie z tego małego fragmentu życia.
To właśnie jest miłość.
Jej piękno i jej ciężar.
Bo miłość
To napięcie i spełnienie,
Głęboka tęsknota i wrogość.
Bo miłość jest uczuciem,
Którego trzeba się uczyć…
nie odbieram nikomu prawa do zagłębiania się w owej (ludzka to rzecz), ale nieludzkie jest
traktowanie jej w słowie, jak od sztancy, co tylko obrzydzić może, a nie zachwycić w czytaniu
15 lat [jeśli tak jest w istocie] - no to do not hurry , be happy - zdążyśżęśżcze ! ;D