jak?...

Evit-ka

(dla Mirka Cz. - komentarz do fotografii)

jak Chrystus rozpięty
na krzyżu szalika
a dokładniej
na tym stworzonym przez poły kurtki

sprawny nosiciel
swoich i cudzych grzechów i bezgrzeszności
wciąż mały chłopiec?...
o wnętrzu i zewnętrzu dorosłego mężczyzny

arystokrata ducha
a nawet upiora
od zawsze ze mną psychicznością bezwiedną spokrewniony
i już teraz Przyjaciel – jak utrzymywać sobie pozwalam
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 9 kwietnia 2013
anonim