Kryzys ?

Konrad Koper

 Byłaś jak słońce.

Dziś jesteś pochmurna.

Wczoraj padały ciepłe słowa.

Twoje ciało  było gorące.

Doceniałem zalety wiosny.

Teraz jest zimno.

 

Dlaczego się odmieniłaś ?

Czy pogodę zepsuł kryzys ?

 

Mniej  ważna  jest dzisiejsza aura.

Chcę by znowu nastała wiosna.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 9 kwietnia 2013
anonim
  • abojawiem
    pierwszy krok zrobiony (do wiosny, zresztą po obu stronach szyby)

    · Zgłoś · 11 lat