Żniwa

Mateusz Kupid

Środek sierpnia, czas wspaniały
Każdy rolnik w swym żywiole
Bo na polach już nastały
Żniwa, zbiory i uboje
Trwa sielanka aż do września
Czas słodki jak czereśnia
Wszyscy bez wyjątku się radują
Miłość sobie okazują
Nawet jak chmury i deszcze leją
Żniwa łączą, a nie dzielą

 

Oceń ten tekst
Mateusz Kupid
Mateusz Kupid
Wiersz · 10 kwietnia 2013
anonim