Miłości

Konrad Koper

Posiadasz liczne bogactwa świata.

 Umiera z głodu dziecko, zostawione samo.

 

Twoja władza jest ogromna.

Lecz poddani wylewają łzy.

 

Całe ludy ci wiwatują.

Lecz nie szczerze.

 

Ukazujesz swoje męstwo.

Lecz nie wybaczasz.

 

Przenosisz góry.

Lecz nie potrafisz okazać  współczucia.

 

Choć jesteś bogiem prawie.

Czegoś ci braknie.

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 10 kwietnia 2013
anonim
  • abojawiem
    ja jednak myślę, że każdemu czegoś brakuje i to nie szkoda, ni jest czego żałować. bo źle jest/dzieje się dopiero wtedy, kiedy ktoś ma czegoś za dużo, a już przede wszystkim władzy, chociaż ma tylko tyle władzy, ilu popleczników i wyborców

    · Zgłoś · 11 lat
  • Konrad Koper
    Chodziło o brak miłości !

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    "Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,
    a miłości bym nie miał,
    stałbym się jak miedź brzęcząca
    albo cymbał brzmiący........." !

    · Zgłoś · 11 lat