ciecz

Stagnacja

Dziurawią sobie serca

Z tych otworów gorącą lawą wypływa nienawiść

Lecz nie jest to płyn klarowny

Maź wymieszana z zadufaniem

Trąci zapomnianą miłością

Po wierzchu pływają tłuste oczka człowieczeństwa

Nagim okiem niedostrzegalne

Wszystko wylane na podłogę bez życia

Spod źrenic cichutko sączy się Strach

 

Stagnacja
Stagnacja
Wiersz · 12 kwietnia 2013
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "... tłuste oczka ..." - dobre dobre określenie . :)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    cieniusieńko - nic z czym można by posiedzieć

    "Po wierzchu pływają tłuste oczka człowieczeństwa
    Nagim okiem niedostrzegalne"

    ciekawe - skąd wiadomo, że oczka, do tego tłuste i uzurpujące sobie jakieś tam "człowieczeństwo" skoro "niedostrzegalne"?

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    Mithril
    przecież wyraźnie stoi, że nagim okiem niedostrzegalne

    ale cóż zrobić, że jedni nie widzą nawet szeroko otwartymi, a drudzy widzą nawet szeroko zamkniętymi oczyma

    · Zgłoś · 11 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    niedostrzegalne...coraz trudniej zobaczyć człowieczeństwo w człowieku

    · Zgłoś · 11 lat