Wyższe – Czyli niepewne i abstrakcyjne.
Banalne- Czyli nie wartościowe.
Nieodkryte, zapomniane – Czyli nieistniejące.
Narzucone , przyjęte przez ogół , wygodne- Czyli społeczna fikcja.
Wymyślone- Czyli cień prawdy.
Prawda pozostaje jednak największą wartością.
Obok : miłości, życia, piękna…
Prawdy trzeba pragnąć trzeba szukać !