Są prawdy :

Konrad Koper

Wyższe – Czyli niepewne i abstrakcyjne.

Banalne- Czyli nie wartościowe.

Nieodkryte, zapomniane – Czyli nieistniejące.

Narzucone , przyjęte przez ogół , wygodne- Czyli społeczna fikcja.

Wymyślone- Czyli cień prawdy.

 

        Prawda pozostaje jednak największą  wartością.

        Obok : miłości, życia, piękna…

 

 

                

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 12 kwietnia 2013
anonim
  • Doremi
    Zaprawdę, o prawdzie nigdy za wiele bo
    Prawdy trzeba pragnąć trzeba szukać !

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Grzesiek z nick-ąd
    no i coś dalej? bo zbiór prawd o prawdach to chyba poezja wątpliwa...

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ata
    kilka stwierdzeń /o których każdy wie/. nic nowego. nic ciekawego.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Każdy ma swoje prawdy i wypunktowanie komuś jakie one to nie są mija sie z celem:) Może gdyby prawde ujać w taki sposób, by stała się ona uniwersalna i prawdziwa dla każdego mialoby to jakis sens :)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    dobrze powiedziane

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Konrad Koper
    Napisz komentarz...

    · Zgłoś · 11 lat temu
Usunięto 2 komentarze