oprócz tego że człowiek
(taka przemyślna
czyli przemiła bestia)
robi coś dla siebie -
robi też coś a nawet
więcej dla kogoś
czyli tym bardziej
(chociaż dla niektórych
to nie do pojęcia)
bo po dwakroć
stokroć a choćby i
tysiąckroć dla siebie