Structural emotion

Clifford Geertz

to takie ironiczne, że firma Eli Lilly – producent prozacu

używa boskiego imienia, by przywracać ludziom nadzieję

ciekawe, czy wystawiają receptę na zmartwychwstanie w pigułce

w czasach, gdy historia jest sumą retorycznych trupów,

 

czekających na herezję parafrazy swoich nieprzeklętych poetów

Clifford Geertz
Clifford Geertz
Wiersz · 14 kwietnia 2013
anonim