Smacznego

Konrad Koper

Podać jajecznicę czy omlet ?

Wpierw trzeba rozbić jajko.

Na palecie umieszczony jest napis : „ Jajka z fermy”.

Wiesz co to znaczy !

 

Kury nie miały wolności,

Nie znały trawy ni słońca.

Były zamknięte w klatkach.

Jedna wchodziła na drugą i głośno gdakały.

 

Ludzie karmili je paszą na umór.

Utuczone znosiły na potęgę jajka.

              Smacznego !

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 14 kwietnia 2013
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Kojarzy mi się ze zdaniem zapamiętanym z "Kongresu Futurologicznego" Lema :
    "Czy krowa to jakaś maszyna ? Mleko - chyba posypują czymś trawę i jest twarożek" .

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    ...tendencyjne pierdosłowie

    · Zgłoś · 11 lat