Odlatując z matki Ziemi

Wiktor Smol

ta cisza wyrwana pamięci
obrazy dymem płynące domy
jeden za drugim pogrzeby
pośród okaleczonych ludzi
drzewa w pokłonie wstydu

 

ile jeszcze trzeba pokoleń
aby zacząć żyć obok siebie
jak człowiek z człowiekiem
w nurcie spokojnych rozmów
bez wrogiego błysku w oku

 

ta cisza wyrwana pamięci -
obrazy widziane z kosmosu

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Wiktor Smol
Wiktor Smol
Wiersz · 17 kwietnia 2013
anonim
  • Doremi
    'inni nawet nie zauważyli' - no widzisz to coś tak jak ty innych
    i ciesz się że nie skasowali twojej wy*twórczości - tak jak ty innych
    wszak co czynisz tego się spodziewaj
    !?

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Wiktor Smol
    @abojawiem, widzisz, inni nawet nie zauważyli ;)
    Dziękuję i kłaniam się :))

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    jakżeby inaczej

    · Zgłoś · 11 lat temu