ta cisza wyrwana pamięci
obrazy dymem płynące domy
jeden za drugim pogrzeby
pośród okaleczonych ludzi
drzewa w pokłonie wstydu
ile jeszcze trzeba pokoleń
aby zacząć żyć obok siebie
jak człowiek z człowiekiem
w nurcie spokojnych rozmów
bez wrogiego błysku w oku
ta cisza wyrwana pamięci -
obrazy widziane z kosmosu
Dziękuję i kłaniam się :))
i ciesz się że nie skasowali twojej wy*twórczości - tak jak ty innych
wszak co czynisz tego się spodziewaj
!?