Fortepian

Konrad Koper

Ważna osoba usiadła przed fortepianem i zaczęła  improwizować.

 

Zagrywa niskie i wysokie tony , na przemian.

Powtarza je w wielu wariantach.

Gdy skończy utwór , zaczyna kolejny odmienny.

Początek  zawsze jest szybki i głośny, a koniec wolny i cichy.

Rzadko jest on arcydziełem i jest w nim dużo przypadku.

 

Osoba jest fortuną a grana melodia to ludzkie życie.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 kwietnia 2013
anonim