Akwarium

Konrad Koper

Widzisz mnie, złotą rybkę ?

 - Mały jest mój świat:

akwarium, kilka litrów wody i nędzne wodorosty.

 

Mam jedno pragnienie.

- Wypuść mnie do rzeki.

Spełniać życzeń nie umiem.

Ale pomacham ci płetwami.

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 4 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 kwietnia 2013
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Myśl fajna, czyta się miło, personifikacja i odwrócenie ról czynią to wierszem.

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • abojawiem
    wszystko się liczy (na dobre, albo na złe)

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Podoba mi się - dlatego , że kiedyś wypuściłem karpia do stawu . Po prostu . :)

    · Zgłoś · 11 lat temu