Klasyczny obrazek
Idzie turysta przez góry nad przepaścią.
Nad nim krążą kruki i wrony.
Jego życie zależy od każdego kroku.
Nowoczesna wersja
Mamy biznesmena.
Przepaść to kłopoty finansowe.
Kruki i wrony to komornik i banki.
Przyszłość zależy od wielu czynników.
Góry są bardziej przewidywalne,
bo skazani jesteśmy tylko na siebie.