Literatura

w połowie drogi po lewej stronie (wiersz)

Jarosław Baprawski

dlaczego przechodzisz

to co mówię i piszę  od dawna

miało swój czas nawrócenia

 

o północy

za wcześnie

 

wejść w ciebie

w tym nudnym życiu

spróbować nadać sens

egzystencji

 

w pianiu kogutów

w bardziej być

wreszcie

 

na wyciągniecie ręki

pierwszy dzień za nami

 

 

 

 

 

 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 20 kwietnia 2013, 15:30
sens (a może i cel) życia był, jest i będzie ten sam, zmieniają się tylko dekoracje, sposoby i bohaterzy. nawet jeżeli czasami jak najwięcej (byle tylko przeżyć) znaczy jak najmniej
przysłano: 20 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca