Literatura

Kruki i wrony (wiersz)

Konrad Koper

Klasyczny obrazek

 

Idzie turysta przez góry nad przepaścią.

Nad nim krążą kruki i wrony.

Jego życie zależy od każdego kroku.

Na szczęście trzyma się łańcucha.

 

Nowoczesna wersja

 

Mamy biznesmena.

Przepaść  to kłopoty finansowe.

Kruki i wrony to komornik i banki.

W krawatach odbywa się dramat.

 

Choć nie leje się krew !

          

 

 

 


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 21 kwietnia 2013, 12:14
.........................."pożalsięboże" filozujący kocopolizm
Konrad Koper 21 kwietnia 2013, 12:59
Nie życzę sobie twoich ocen i komentarzy !!
Mithril
Mithril 21 kwietnia 2013, 13:19
Wywrota - to nie koncert życzeń

............................już pisałem; "niepodobasię", to idź do świętego bloga!
abojawiem 21 kwietnia 2013, 19:04
równie dobre (jak same Kruki), a nawet lepsze (tylko to zależy)
Doremi
Doremi 22 kwietnia 2013, 19:59
'Nie życzę sobie twoich ocen i komentarzy !!'

To tak jakbyś publicznie na słupie przykleił tekst i nie życzył sobie ocen i komentarzy :))
Więc może wersja 'do szuflady' lub można wręczać swoje teksty tylko wybranym i z dedykacją :)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 24 kwietnia 2013, 07:27
Porównanie wędrówki turyty z życiem biznesmena to dopiero pomysł na tekst i niestety niezbyt ciekawy. Tytuł raczej od czapy, bo z treści wcale nie wynika, że kruki i wrony są jego istotą.
przysłano: 21 kwietnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

Poezja
Konrad Koper
W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca