Typowe niedzielne popołudnie.
Żona robi obiad a mąż siedzi przed telewizorem.
Chwali się nową suknią.
A on pije piwo.
Skarży się na ból głowy.
A on pije piwo.
Powiadamia go o kłótni rodzeństwa.
A on pije piwo.
Mówi mu o kłopotach w pracy.
A on pije piwo.
Informuje o rocznicy ślubu.
A on pije piwo.
Przypaliła obiad.
Mąż przestaje pić piwo.
'Lekceważenie - bagatelizowanie - olewanie'
albo krócej:
'Brak miłości'
:-/
gdyż jest to hiperwtórne, bo:
- jest tematem sympozjów
- jest tematem kawałów
- jest opracowaniem przypadków
- jest często diagnozowane
- jest medialne
- jest tendencyjne (czyt. płaskie jak Polsilver)
a w powyższym jeszcze brakuje:
"jak go poznała
on pił piwo"
.......................albo
"jak urodziła
zostawiła mu piwo"
etc-etc