Literatura

Komuś-Ktoś, Tobie-Ja (wiersz)

gitusia

Bez słów, bez gestów
bez żadnego znaczenia
Lepszy czy gorszy
Młodszy czy starszy
Żywy - nieżywy
Sztuczny - prawdziwy
Jest jakaś siła
- Nie znamy się?
Czułe Twe słowa
- Kochamy się?
Życie przemija
a miłość też
A ja cię wciąż
czy ty mnie też?
Obiecywałeś, gdy całowałeś
Gdy się żegnałeś, nie było "Pa!"
Teraz pozostał mi tylko twój cień
Czemu bez słowa?
Czemu bez łez?
A ja Cię kocham
czy Ty mnie też?...

słaby 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 29 marca 2001

Inne teksty autora

Spóźniona
gitusia
Zapomnieć
gitusia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca