człowiek od zwierzęcia
różni się głównie tym
że robi coś czego robić
nie musi a co dumnie
a czasami hucznie
nazywa się sztuką -
a niektórzy dodają
że Sztuką przez duże S
jakby przez małe s
sztuka była zwierzęca
ale wiadomo że to
tak spektakularnie
odróżniają sztukę
od sztukmistrzostwa
jak na ten przykład
sztukę rymotwórstwa
od rymoklectwa -
że na tym poprzestanę
(żeby za dużo nie rzec)
2013-04-26
[pamiętam takie językowe strucle , jak np. ostatnio : >czytam "czytam prawicową/lewicową publicystykę dla beki" dla beki