Obolała miłośc nie cieszy się widokiem kochanka
nie raduje urokiem nowego poranka
ucieka od światła wprost do jego cienia
męczy ją świadomość swojego istnienia
Obolała miłośc woli miecz od róży
cierpi,wspominając świat co jej się zburzył
obolała miłośc pragnie spocząć w grobie
unicestwić wszystko to, co nosi w sobie
"rózy" - literówka..."miłośc" - literówka.
Rymy: kochanka-poranka,cienia-istnienia itd nadają utworowi status wpisu do gimnazjalnego pamiętnika.
Pierwsza strofa bez interpunkcji, druga z dwoma przecinkami - albo stosuj interpunkcję jak tego wymaga j. polski albo wcale.
A poezję czytam, spoko:)