Dostajesz różę z kolcami.
Obrywasz jeden, drugi … płatek.
Wróżę nam szczęście i miłość.
Jednak trzymasz ją w bolesnym uścisku.
Różę wręcza się z miłości, z okazji święta
i czasem z podtekstem.
Twój kwiat jest szczery !
Usypałaś płatkami naszą drogę.
Więc będziemy szczęśliwi.