Róża

Konrad Koper

Dostajesz różę z kolcami.

Obrywasz jeden, drugi … płatek.

Wróżę nam szczęście i miłość.

Jednak trzymasz ją w bolesnym uścisku.

 

Różę wręcza się z miłości, z okazji święta

i czasem z podtekstem.

Twój kwiat jest szczery !

 

Usypałaś płatkami naszą drogę.

Więc będziemy szczęśliwi.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny+ 4 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 28 kwietnia 2013
anonim
  • abojawiem
    ale sztuka życia jest wtedy, kiedy droga nie jest usłana płatkami, a kolcami, a jednak na tyle potrafi się ją przejść/przechodzić, że jest się szczęśliwym (nawet tym bardziej, niż/by/ bez przeszkód)

    · Zgłoś · 11 lat temu