piastunka piersi z nożem beznadziei
karana jarzmem burdelu wszechświata
kszle miarowo wyglądając światła
anielskich skrzydeł i muszek na gnoju
robactwo pełznie perłami przed wieprze
niedoczekanie oddane na przetarg
a czas pijany zatacza się chujem
złamanym w kręgu złego widnokresu
pieskiego czasu podłej dialektyki
gdzie w śpiew łabędzia głód wbija się gwoździem
odbijanego z przytupem wesela
w biało - czerwonej tawernie bezprawia
gdy kurwa tańczy poczyna się człowiek
zbudzony plemnik elektrycznym wstrząsem
ja cię pierdolę to powiedział diabeł
naładowany pierzem do poduszek
kujawskie piękno odbiło się echem
w chińskich pisankach chwała babilonu
i ty brutusie przeciw mnie stanąłeś
o bój się boga Ex nihilo nihil
niech z naszych kości narodzi się mściciel
równo jebiący różowe pośladki
ogniem i mieczem a potem niech zginie
w zębatej pochwie fałszywych orgazmów
Wiersz sobie dycha na przytulnym portaliku.
kujawskie piękno? - czemu kujawskie? - dziwny jesteś :)
jasne, niech sobie dycha :)
Ale niestety, jak sam powiedziałeś
Ex nihilo nihil
Nic nie powstaje z niczego
Umysły karmione sieczką, tylko sieczkę potrafią z trzewi wydalić, rzygnąć bólem czczego istnienia, idee wyższe do nich nie przemówią, nawet w wytworne obleczone słowa (to do was drodzy autorzy i krytycy z tego portalu).
A tym niech zębata pochwa odgryzie. Przyjemnych (choć fałszywych) orgazmów im życzmy :D
(to do was drodzy autorzy i krytycy z tego portalu).
A tym niech zębata pochwa odgryzie. Przyjemnych (choć fałszywych) orgazmów im życzmy :D"
no proszę i "wartość" się podniosła, histeria skorzystała z bufora, monitor odbarwił się z szarości..........................choć sen nadal pozostanie gówniany (żniwa z pól ryżowych toczą hossę)
i jakaś równowaga jest
Efekciarskie pisanie, którego JA nie kupuję, bo Zen,
a komentarze powinny dotyczyć tekstu, a nie innych użytkowników portalu.
Cały wasz błąd polega na tym, że czytacie ten wiersz jako całość i szukacie czegoś w rodzaju fabuły, dlatego wydaje wam się sieczką, a ja czytam każdy wers z osobna i dopiero potem układam z tych źdźbeł bukiecik.
I zapewniam, jest niezwykle kolorowy :)))))
Ale jak widać, nie jesteście jeszcze przyzwyczajeni do poetyckich puzzli.
A czy wiecie, że ten wers odnosi się do sztuki współczesnej?
cyt.
"...robactwo pełznie perłami przed wieprze..."
i tak to czytać należy, wersik po wersiku
np
"...kujawskie piękno odbiło się echem..."
w chińskich pisankach..."
- zanikanie tradycji, komercja
"...i ty brutusie przeciw mnie stanąłeś..." rozłamy polityczne
Nie liczcie jednak na to, że wam wszystko wyłuszczę. :D :D :D